sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Vapaa-aikaa Fuengirolassa

Terveiset täältä sairasvuoteesta, flunssan keskeltä!
Ärsyttää sairastaa viikonloppuna, kun olisi aikaa tehdä sellaista, jota ei pysty tekemään arkena.

Olemme olleet täällä fuengirolassa nyt neljä viikkoa ja kolme on vielä edessä, aika on mennyt todella nopsaan. Mitä olemme tehneet koulun ohella?
Aluksi tutustuimme lähiympäristöön, kävimme rannalla ja vain kiertelimme. Koulun jälkeen on saatettu lähteä syömään ja uimaan. Kävelyllä on mukava nyt käydä, kun tuntee ympäristöä.
Toisena viikonloppuna kävimme bioparcissa aivan tässä lähellä. Se on eläintarha. Tai ehkä enemmän puisto, eläimillä näytti olevan hyvät oltavat. Paljon oli nähtävää, ehdottomasti lemppareitani oli erilaiset apinat, ne oli niin hauskoja! Ja  mangustit! Kaivelivat kuoppia, olivat vartiossa ja näyttivät niin söpöiltä! Eläintarhassa oli myös lintuja ja kaloja, nisäkkäitä (tiikeri), matelijoita ja ötököitä.





















Eläintarha viikonlopun jälkeen, seuraavana viikonloppuna kävimme kiertelemässä Malagaa, jonne pääsee lähijunalla reilussa puolessa tunnissa. Kävimme syömässä ja kiersimme Picasso-museon ja Picasson syntymäkodin. Oli varsin moelenkiintoista, vaikka Picasson työt eivät täysin taideihanteeni ole. Picasson syntymäkodin vieressä olleella aukiolla oli herran patsas, jonka kanssa sain mainion yhteiskuvan. Hän oli tietysti hieman jäykähkö. 




Picasso päivän jälkeen kävimme sealifessa katselemassa merieläimiä ja kaloja. Delfiineitä siellä ei petymykseksemme ollut. 









Ja sen jälkeen viikko taas vierähtikin käyntiin. Tapasimme ohjaajamme Jonnan kanssa ja kävimme syömässä. Hän neuvoi meille muutaman kaupan siitä läheltä, ja kävimmekin nopealla shoppailureissulla. Kämppikseni miesystävä tuli samalla viikolla käymään ja he saivat nauttia toistensa seurasta viikon. Sillä välin muiden tyttöjen kanssa kävimme perhospuistossa, delfinaariossa ja vietimme malaga-illan. Tarkoituksena oli mennä katsomaan flamencoa, mutta emme päässeet. 

Tänä viikonloppuna juhlimme feriaa! Perjantaina oli paikallinen pyhä fuengirolassa. Juhlittiin fuengirolan pyhimystä. Juhlat jatkuvat tiistaihin asti ja keskiviikkona onkin Espanjan kansallispäivä.
 Kerron feriasta tarkemmin myöhemmin, mutta voin sanoa että kyllä espanjalaiset osaavat juhlia. Kävin perjantaina juhlapaikalla, jossa oli ihmisiä kuin muurahaisia, sieltäkö lienee flunssanikin tullut. 

Olemme siis käynrrt nähtävyyksissä ja tutustuneet paikallisin tapoihin, arkeen ja ruokaan.  Arkena ei paljoa ehdi tai jaksa, mutta olemme pyrkineet tekemään paljon asioita. Arkena pienempiä, ja viikonloppuisin suurempia. Itse kävin eräänä iltapäivänä myös Malagassa, kiertelin, kävin syömässä ja tunnelmoin. Olen osallistunut vapaaehtoisina myös saapas-toimintaan. Se on ev.lut seurakunnan erityisnuorisotyötä, ja se on tarkoitettu nuorille. Osa saapas-toimintaa on esimerkiksi päivystää siellä missä nuoret liikkuvat. Sitä tehdään nuorten ehdoilla ja siinä käytetään samanlaista tapaa kuin etsivässä nuorisotyössä. Oli mielenkiintoinen ilta.


2 kommenttia:

  1. Hupsista ! Elämä siellä vaikuttaa tällä erää mielenkiintoiselta ja aktiiviselta ! Hyvä Vilma ! Ota ihmeessä kaikesta kaikki irti ! Toivottavasti olet jo toipunut flunssasta ? Sitä on kyllä ollut täällä Suomessakin paljon liikkeellä...

    Voi hyvin ! Iloa opintoihin ! t: Tiina S.

    Ps. Tänä aamuna JKL:ssä satoi LUNTA ja RÄNTÄÄ ! YÖÄK !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidankin jäädä tänne... Täällä oli tänään sadepäivä, ja kulutimme sen ulkona, Gibralttarilla.

      Yskä on vielä aika paha, mutta parempaan päin.

      Poista