maanantai 7. marraskuuta 2016

Käytännön vinkkejä Espanjaan matkustaville

Itsellä oli mielessä montakin hoidettavaa asiaa ennen Espanjan matkaa. Kaikki eivät olleet niin yksinkertaisia mitä olisi olettanut niiden olevan. Niimpä haluan jakaa ajatuksiani ja huomioitani muiden kanssa.

1. Mistä asunto?

Rantakylä - www.rantakyla.com
Hostel Nevada - http://www.hostalfuengirola.com
Nutria Sol - http://www.apartamentosnuriasol.com/fi/

Yllä muutama linkki, mistä me katselimme asuntoja. Kaikki vuokraajat ovat suomalaisia.  Itse vuokrasimme asunnon Hostal nevadasta ja jälkikäteen ajateltuna se oli ehkä hieman pettymys., vaikka saimme joka viikko vaihtaa liinavaatteet respassa. Ennakkomaksuna maksoimme kämppisteni kanssa 200 euroa. Jotka oli tarkoitus saada osittain takaisin. Tästä rahasta oli tarkoitus vähentää lopuksi sähkön hinta ja siivousmaksu. Saimme neuvoteltua niin että siivousmaksua ei veloiteta, jos siivoamme asunnon itse siistiin kuntoon. No, lähtöä edeltävänä päivänä siivosimme asunnon siistiin kuntoon ja se käytiin tarkastamassa, kaikki kunnossa. Kuitenkin meiltä velotettiin siivousmaksu, koska asunto ei ollutkaan tarpeeksi siisti ja siivooja oli kuulemma siivonnut siellä monta tuntia. Puhdasta asuntoa?! Ihmettelen...

Kyselin myös eräältä tutultani neuvoa. Hänellä on asunto Espanjassa. Hän neuvoi tuon saman Nuriasolin ja seuraavan linkin. 
 http://asunnot.jaaespanjaan.com/asunnot-syksylle-2016-2/


2. Toimiiko Visa Electron Espanjassa?

Toimii. Sillä saa automaatista rahaa ja on käypä maksuväline. Ihan joka kaupassa se ei käy, lähinnä ehkä pienimmissä. Jotkut kaupat olivat myös tarkkoja siitä, jos oli pieni summa ja yritit maksaa kortilla, niin se ei onnistunut visa electronilla. Koska maksusta veloitetaan joku summa ja käytännössä se menee myyjän pussista, jos kyseessä on pieni summa. Automaatista nostaessa veloitetaan myös pieni summa, joka yleensä oli 0.75 euroa.

3.  Mitenkäs puhelimen kanssa?

Suomalaisella liittymälläkin pärjää, jos ei halua suurta puhelinlaskua. Mutta käytännössäkin, jos ei soittele paljoa, ja hyödyntää ilmaisen wifin kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa. Itse ostin prepaid-liittymän, koska halusin olla netin äärellä juuri silloin kun halusin. Ja Espanjan sisäiset puhelut tulivat halvemmiksi. Ostin 2 GB nettiä ja montakohan sataa minuuttia puhe aikaa... (En tiedä mitä se on ,mitä ostin. Olkoon siis nettiä). Tarjous oli kuukaudeksi 15 euroa ja sillä pärjäsi ihan hyvin, jos hyödynsi välillä myös ilmaiset WiFit.Kävin ostamassa prepaidin Los Bolichessa sijaitsevasta orangen liikkeestä. Siellä sai mielestäni ihan ymmärrettävää palvelua englanniksi. Olen tyytyväinen.

4. Mites kieli?

Englannilla ei pärjää, opiskele siis espanjaa. Tai sanotaanko näin että harvassa paikassa osattiin sellaista englantia että olisit voinut kysyä tarkentavia kysymyksiä ruokalistasta. Koulussa jossa olimme oli vain muutama ihminen joka osasi englantia. Joku osasi jonkun sanan ja joku muu ehkä jonkun toisen. Joitakin perussanoja kannattaa opetella espanjaksi. Me käytimme kielen opiskeluun WordDive-sivustoa. Se maksaa pienen summan, olisiko ollut kympin kuussa ja sillä opit tehokkaasti ja nopeasti sanoja. Kun vaan muistat opiskella. Jos haluaa opetella kielioppia, kehotan lainaamaan jonkun kielioppikirjan kirjastosta. Myös duolingo on hyvä. Siellä oppii lauseita ja hieman kielioppia. Se on ilmainen ja ladattavissa Googleplaysta ainakin androidille. 


Suomalaisiin alueella törmäsi, mutta suomenkielellä ei pärjää. Harrastusmahdollisuuksi oli myös suomeksi, kuten myös esimerkiksi ravintoloita ja baareja. Myös suomalaisia herkkuja myyviä kauppoja oli. Mutta hinnat  niissä oli aika korkeat.  Joten suosittelen paikallisia ravintoloita ja ruokakauppoja, niissäkin hinnat olivat erilaiset, mutta silti halvemmat. Ja kun ulkomailla ollaan, miksi syödä vain suomalaista ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti